Liberal Alliances Ungdom lancerer klimaudspillet - Liberal Alliances Ungdom Skip to main content

Liberal Alliances Ungdom lancerer klimaudspillet

By 6. April 2021Nyheder, Presse

"Fælles klima, private penge"

Liberal Alliances Ungdom

Fælles klima - private penge

Af Liberal Alliances Ungdom

Liberal Alliances Ungdom (LAU) lancerer tirsdag sit udspil til, hvordan Danmark kan nå 2030-målet om 70% reduktion af CO2-udledning ift. 1990. Et forslag der, udover at nå målet, inkluderer skattelettelser til både danskere og virksomheder og sender Danmark et langt stykke mod at blive klimaneutrale i 2050 og blive en global, grøn vindernation ved brug af markedsbaserede og videnskabeligt velfunderede løsninger.

Udspillet, der vil reducere udledningen med mindst 24 millioner tons CO2e, ventes at koste statskassen 14,3 milliarder kroner. Forslaget indeholder ingen brug af offentlige støttekroner, og udgifterne kommer fra en CO2-afgift, en fjernelse af registreringsafgiften og en sænkelse af selskabsskatten fra 22% til 19%.

Forslaget går ikke væsentligt ud over konkurrenceevnen og sikrer en markedsbaseret og samfundsøkonomisk fornuftig løsning. Forslaget er baseret på tal fra Kraka, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Energinet, Dansk Energi, CEPOS, Klimarådet og Dansk Erhverv.

Om forslaget siger landsformand Simon Fendinge: ”Det er en milepæl at kunne fremsætte et konkret udspil til, hvordan vi når 2030-målet uden offentlige støttekroner. I stedet for hockeystave og mavefornemmelser viser forslaget, at man både skal bruge det nuværende og de fremtidige teknologier, hvis vi skal nå hurtigt og billigt i mål”.

Han fortsætter: ”Imens Folketinget er handlingslammet og den borgerlige blok er blottet for løsninger, viser vi, hvordan private penge og markedsbaserede løsninger kan bringe os i mål. Det er ikke kun ideologi, det er også sund fornuft”.

Forslagene og effekterne kan ses nedenfor. Der kan læses mere i det vedhæftede fakta-ark ”Fælles klima, private penge” hér, hvor forslagene uddybes.

Del indlægget