Introduktion
Liberal Alliances Ungdom skal være et sikkert og trygt sted for alle uanset køn og alder. Det gælder både under politiske diskussioner og til fester og andre arrangementer i Liberal Alliances Ungdom både nationalt og lokalt.
Samværspolitikken kan også gælde interaktioner mellem LAU-medlemmer i andre regi i særlige tilfælde. Alle sager behandles individuelt.
Et trygt miljø, hvor man bliver accepteret, har en følelse af at høre til, hvor man indgår i et fællesskab, og hvor man passer på hinanden, bliver skabt af foreningens formelle og uformelle rammer. Det bliver også skabt af et lederfællesskab, hvor svære samtaler om besværlige emner ikke er tabubelagte, og hvor medlemmernes samvær er sat højt på dagsordenen.
For at sikre os at Liberal Alliances Ungdom er netop det gennemgår vi i dette papir hvad Liberal Alliances Ungdoms samværspolitik er, hvad vores regler er, og hvad lovgivningen siger, og hvordan vi skal forholde os til dette.
Nye medlemmer og frivillige
Nye medlemmer og bestyrelsesmedlemmer skal oplyses om samværspolitikken af deres lokalformand. Ansatte skal oplyses om samværspolitikken af forretningsudvalget.
Mistanke og rygter
I foreningslivet har man ofte mange venner og et stort netværk. Det er en god idé at overveje, hvordan vi undgår sladder og rygter, og hvordan vi sikrer, at der er en kompetent instans, man kan gå til, hvis man oplever at blive krænket eller har mistanke.
Såfremt du har mistanke om krænkende adfærd i foreningen og mellem medlemmer af foreningen har du en meldepligt til forretningsudvalget, som efterfølgende har en pligt til at behandle det. Du har altid mulighed for at komme til tillidspersoner såsom din lokalformand eller landsledelsen i Liberal Alliances Ungdom, såfremt du har en udfordring eller et problem du ønsker håndteret.